skip to Main Content

Uutiskirje 22.01.2020

Osakesäästötili vai sijoitusvakuutus

Arvoisa Sijoittaja,
Paljon julkisuudessa olleen osakesäästötilin avaaminen tuli mahdolliseksi 1.1.2020 alkaen. Voit sijoittaa sen kautta pörssinoteerattuihin osakkeisiin maailmanlaajuisesti, kuitenkin enintään 50.000 euroa.

Osakesäästötilin veroedut

 • Tilin sisällä osakkeita voi ostaa ja myydä ilman veroseuraamuksia.
 • Myös osingot maksetaan tilille ilman että niistä pidätetään veroa. Sen ansiosta sijoittaja voi saada tuottoa sillekin summalle, joka tavallisesti menisi heti veroihin. Ulkomaisista osingoista pidätetään kuitenkin lähdevero, josta hyvityksen saaminen voi olla vaivalloista tai mahdotonta.
 • Tilin tuotosta maksetaan pääomatulovero, kun osakesäästötililtä nostetaan rahaa.
 • Osakesäästötilin tappion voi vähentää verotuksessa vasta kun tili lopetetaan.

Mitä lisäetuja sijoitusvakuutus tarjoaa osakesäästötiliin nähden?

 • Käytettävissäsi ovat kaikki markkinoilla olevat sijoituskohteet kuten pörssiosakkeet, ETF-rahastot, perinteiset sijoitusrahastot, joukkovelkakirjalainat, pankkitalletukset ja pääomasuojatut sijoitukset.
 • Voit sijoittaa haluamasi määrän (myös yli 50.000 euroa)
 • Voit valita edunsaajasi vapaasti kuoleman varalta
 • Tuoton verotus sen maan verolakien mukaisesti, missä olet nostovuonna verovelvollinen

Mitä lisäkuluja sijoitusvakuutuksesta aiheutuu?

 • Useimpien sijoittajien osalta hyödyt ovat merkittävästi kuluja suuremmat. Sijoitusvakuutuksen kulut riippuvat sijoituksen määrästä, vakuutusyhtiöstä ja vakuutukseen liitetyistä palveluista. Kokonaiskuluja alentavat vakuutusyhtiöiden asiakkailleen ohjaamat ns. suurasiakasedut sijoitusten kaupankäyntikuluista sekä merkintä- ja lunastuspalkkioista.
 • Esimerkiksi 100.000 euron sijoitusvakuutuksen vuotuiset kulut ovat vain prosentin luokkaa viiden vuoden sijoitusajalla. Saat meiltä suosituksen sinulle parhaiten soveltuvasta vakuutustuotteesta ja siihen liitettävistä sijoituspalveluista sekä yksityiskohtaisen erittelyn kaikista kuluista.
 • Minimisijoitus 30.000 euroa

Pyydä lisätietoja

Yhtiömme, Intus Financial Services Oy Ltd, on toimivan johdon omistama sijoitussidonnaisten vakuutusten välittämiseen erikoistunut yhtiö. Toimimme vakuutusyhtiöistä riippumattomina – sinun eduksesi.

Uutiskirje 14.11.2018

Osakemarkkinat edelleen laskusuunnassa – toimi heti

Osakemarkkinat ovat olleet tämän vuoden laskusuunnassa ja epävakainen tilanne näyttää jatkuvan toistaiseksi. Haluatko saada tuottoa osakesijoituksillesi myös markkinoiden laskiessa?  Sijoitusvakuutusten kautta on tälläkin hetkellä merkittävänä vakavaraisten pankkien liikkeelle laskemia pääomasuojattuja indeksilainoja, joiden vuotuinen tuotto-odote on valuutasta riippuen 5-15 % ja joista maksetaan kuponkikorkoa myös markkinoiden laskiessa.

Seuraavassa on esimerkki hyvätuottoisesta indeksilainasta, joka on merkittävänä sijoitusvakuutusten kautta:

 • Sijoitusaika 1-6 vuotta
 • Kuponkikorko yhteensä 5,20 % vuodessa (puolivuosittainen kuponkikorko 2,60 %)
 • Kuponkikorko maksetaan, mikäli yksikään osakeindeksi ei ole puolivuosittaisena tarkastelupäivänä laskenut yli 20 % lähtötasostaan.
 • Mikäli edellä mainittu ehto ei täyty, kertyneet kuponkikorot maksetaan takautuvasti, kun kaikki osakekurssit ovat seuraavana vuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään lähtötasoillaan
 • Sidottu kolmen osakeindeksin kehitykseen (Ruotsi, Kiina ja Australia)
 • Pääomasuoja 100 %, mikäli osakkeiden kurssit ovat laskeneet enintään 40 % lähtötasoistaan päätöspäivänä; mikäli jokin osake laskenut yli 40 % niin pääoma maksetaan takaisin heikoiten kehittyneen osakkeen kurssin mukaisesti.
 • Tuote erääntyy ja pääoma maksetaan takaisin sijoittajalle joko jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä, mikäli kaikki osakekurssit ovat vähintään lähtötasoillaan tai päätöspäivänä 6 vuoden kuluttua.
 • Sijoitus on likvidi päivittäin markkinahintaan
 • Ei valuuttariskiä, euromääräinen sijoitustuote
 • Ei merkintäkuluja, vakuutuksen kulut keskimäärin 0,50 – 0,75 % vuodessa sijoituksen määrästä riippuen
 • Liikkeellelaskijapankin luokitus S&P: A-
 • Yksityiskohtaiset tiedot saatavana asiakaspalvelustamme

Tietoja muista merkittävänä olevista pääomasuojatuista sijoituksista täältä.

Tiesitkö, että sijoittaminen vakuutusten kautta tarjoaa edelleen rahanarvoisia etuja? Valitsemalla oikean vakuutustuotteen voit hoitaa sijoituksiasi vakuutuksen alla vaikka loppuelämäsi ilman välittömiä veroseuraamuksia. Voit myös vapaasti nimetä edunsaajasi kuolemanvaraturvan osalta – halutessasi normaalista perimysjärjestyksestä poiketen.

Tutustu tarjolla oleviin sijoitusvakuutuksiin!Saat kauttamme maksuttoman analyysin tarjolla olevista vaihtoehdoista. Pyydä lisätietoja ja/tai sovi aika henkilökohtaiseen tapaamiseen asiantuntijamme kanssa

Uutiskirje 10.8.2018

TAVOITTEISTA TOTTA JATKUVALLA SÄÄSTÄMISELLÄ

Onko sinulla jokin unelma, jonka haluaisit toteuttaa? Haaveiletko kenties omasta asunnosta, maailmanympärysmatkasta, autosta, veneestä tai paremmasta toimeentulosta eläkepäivinä?

Jatkuva säästäminen vakuutuksen kautta tekee tavoitteistasi totta. Autamme sinua valitsemaan vakuutustuotteen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Autamme sinua myös vakuutukseen liitettävien sijoituskohteiden valinnassa.

Esimerkkejä vakuutussäästämisen tuotosta:
Asunnon omarahoitusosuutta varten:
Säästämällä 500 euroa kuukaudessa 5 vuoden ajan sinulla on säästöajan päättyessä nostettavissa
euroa / tuotto-% vuodessa
38.455 € / 10,00 %
35.942 € / 7,50 %
32.761 € / 4,00

Leppoisia eläkepäiviä varten:
Säästämällä 300 euroa kuukaudessa 20 vuoden ajan sinulla on säästöajan päättyessä nostettavissa
euroa / tuotto-% vuodessa
226.263 € / 10,00 %
164.650 € / 7,50 %
108.743 € / 4,00 %

Uutiskirje 22.05.2018

Sijoitussäästötili avattavissa jo nyt!

Sijoitussäästötiliä koskevan lainsäädännön valmistelu etenee. Valtiovarainministeriön asettama työryhmä päätyi ehdottamaan tiliä, jolla voisi olla käteistä rahaa, sijoitusrahasto-osuuksia ja pörssiosakkeita sekä muita julkisen kaupankäynnin kohteena olevia arvopapereita. Sijoitussäästötilin sisällä luovutusvoitot olisivat verovapaita. Osakkeita ja muita arvopapereita voisi myydä eikä mahdollisesta luovutusvoitosta menisi veroa ennen kuin varoja nostettaisiin pois tililtä. Voitot voisi siis sijoittaa uudelleen kokonaisuudessaan – ilman, että niistä joutuisi maksamaan välillä veroa. Osingoista vero kuitenkin perittäisiin nykyiseen tapaan.

Huomasitko jotakin tuttua edellä mainitussa?

Voit avata jo nyt vastaavan sijoitussäästötilin, ellet jopa paremman, vakuutuksen alle.

Valitsemalla oikean vakuutustuotteen voit hoitaa kaikkia sijoituksiasi sijoitusvakuutuksen alla ilman välittömiä veroseuraamuksia, vaikka koko elämäsi. Voit myös vapaasti nimetä edunsaajasi kuolemanvaraturvan osalta – halutessasi normaalista perimysjärjestyksestä poiketen.

Enää sijoitusvakuutuksen ottaminen ei ole kuluista kiinni – ne ovat alentuneet merkittävästi kilpailun lisääntyessä – sinun eduksesi!

Seuraavassa on myös esimerkki hyvätuottoisesta indeksilainasta, joka on merkittävänä sijoitusvakuutusten kautta:

-Sijoitusaika 1-6 vuotta

-USD-määräinen sijoitustuote, vuotuinen kuponkikorko 9,60 % (maksetaan puolivuosittain)

-Sidottu neljän osakeindeksin kehitykseen (Eurooppa, USA, Australia ja Kiina)

-Pääomasuoja 100 %, mikäli osakeindeksit ovat vähintään 60 % lähtötasoistaan päättymispäivänä; mikäli laskeneet yli 40 % niin pääoma maksetaan takaisin heikoiten kehittyneen indeksin mukaisesti

-Kuponkikorko maksetaan, kun osakeindeksit ovat vähintään lähtötasoillaan puolivuosittaisena tarkastelupäivänä tai vastaavasti kaikki kuponkikorot maksetaan päättymispäivänä alusta lukien, mikäli osakeindeksit ovat vähintään 60 % lähtötasoistaan.

-Tuote erääntyy ja pääoma maksetaan sijoittajalle joko jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä, mikäli osakeindeksit ovat vähintään lähtötasoillaan tai päättymispäivänä 6 vuoden kuluttua

-Sijoitus on likvidi päivittäin markkinahintaan

-Ei merkintäkuluja (huomioitava vakuutuksen kulut)

 

Back To Top